Själsfrid är det första du möts av när du kliver in i detta vilsamma hus.
Dåtid möter nutid.

Hela huset förmedlar en rofylldhet som helt och hållet omsluter en…

” Vi känner att det är ett kulturarv som bör leva vidare för att få upplevas av fler individer. När huset kom till oss var där en blandning av olika stilar. Tyvärr hade tidigare ägare tagit bort en hel del av det gamla, såsom vissa spegeldörrar och kakelugnar. Men i ett av rummen fann vi ett lönnfack där vi kunde skönja lager på lager av gamla tapeter på tjocka båleväggar. En del av dessa fynd använder jag (Åsa) i mitt konstnärsskap i form av collage ”.

Med varsamma händer har halva huset genomgått en renovering där bland annat takbjälkar lyfts fram. Varje rum har intretts i en mix av olika stilar, så som exempelvis 1800-tals skåp blandat med nutidsmöbler och 60- 70-tal i samspråk med tidigt 1900-tal i en skön stil.

 

Placering

Huset ligger centralt i Broby i Östra göinge kommun, cirka 3 mil norr om Kristianstad, 4,5 mil från havet i Åhus och
2,5 mil från tågen i Hässleholm. I huset finns 8 bäddar fördelade på 1 st.3 bäddsrum 2st. dubbelrum och 1st. enkelrum.

Området bjuder på vacker natur och en stor mängd upplevelser. Vackra Helge å ligger runt knuten och det finns nära till underbara badsjöar och rogivande aktiviteter som exempelvis vandring, fiske, ridning, dressincykling, kanotpaddling och golf. Och vill man ut på äventyr längre iväg finns det goda bussförbindelser från Broby med Skånetrafiken. I Broby by, som är liten och charmig, finns dock det mesta man kan behöva: 2 mataffärer, bensinstation, post, bank, vårdcentral, frisör, apotek, café, gästgivargård, pizzerior, hembygdspark och systembolag.

I huset kan gästerna även njuta av konst , signerade utav Åsa Persson samt dottern My Malmberg.

Konstverken samt vissa antika möbler och objekt går att inhandla.

 

 

 

SONY DSC